Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için tüm gücüyle çalışırken, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıkıyor.
Antalya ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır.
DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız yaptığı yazılı açıklamada ‘Antalya ilimizde yapılan makinalı çalışmalarla hem derelerdeki taşkın riskini azaltıyor, hem de turizm cenneti Antalya'nın mavi bayraklı plajlarının korunmasında öncü rol oynuyoruz.
DSİ Genel Müdürlüğü’nce Serik ilçesine 2003-2020 yılları arasında günümüz fiyatlarıyla toplam 127.459.257 TL yatırım yapılmış olup, idari imkânlarla gerçekleştirilen 175 makinalı çalışma ile 192 782 dekar zirai arazi ve yerleşim yeri taşkından korunmuştur.
Serik Acısu Deresi Taşkın Kontrolü işi ile turizm tesisleri, tarım arazileri ve yerleşim yerlerinde taşkın riski minimum seviyeye indirilecektir.
Serik Acısu Deresi Taşkın Kontrolü işi kapsamında 7 bin 900 metre dere genişletmesi ve sedde teşkili ve ıslahı yapıldığını söyledi.”